آموزشی

انواع LED ها (3) – COB LED

COB LED

COB LED

واژه COB مخفف CHIPS ON BOARD به معنی چیپ هایی بر روی برد می باشد. ساختار این LED ها بدین گونه است که یک سری LED های ریز و کم توان بر روی یک برد و ماژول سوار می شوند این LED ها بسیار شبیه SMD LED ها هستند اما تفاوت آن ها در این است که در SMD LED ها، LED ها با سیم های نازک طلا به یکدیگر به صورت سری متصل هستند اما در COB، ال ای دی ها بر روی یک چیپ سوار و در واقع یک پنل یکپارچه هستند و در اینجا از سیم های طلا خبری نیست.

 

CoB-cutaway

ساختار LED COB

LED COB از تعدادی دیود نوری کوچک تشکیل شده است که به صورت مستقیم بر روی یک بستر (Substrate) حرارتی یا سرامیکی نصب می‌شوند. این دیودها به هم پیوسته‌اند و به صورت یک چیپ واحد عمل می‌کنند. این طراحی به کاهش فاصله بین دیودها و افزایش تراکم آنها کمک می‌کند، که نتیجه آن تولید نور یکنواخت‌تر و پرقدرت‌تر است.

در بسته‌های COB بسیاری از تراشه‌های LED معمولاً با چسب غیر رسانا به بستر متصل می‌شوند. تراشه های LED با سیم به یکدیگر متصل می شوند تا تنظیمات LED مختلف را ایجاد کنند. مقدار تراشه های تک LED در یک بسته LED COB می تواند از چند قطعه تا چند صد قطعه متفاوت باشد. بستر بر روی مواد پایه قرار دارد. مواد پایه COB LED معمولا MCPCB یا PCB سرامیکی است COB ها اغلب دارای دیودهای آبی هستند و از لایه فسفر زرد برای تبدیل نور به دمای رنگ مورد نظر استفاده می کنند.

به عبارت دیگر، با فناوری COB LED، تعداد LEDهایی که می‌توان در هر ناحیه معینی از نمایشگر قرار داد، بسیار بیشتر از سایر روش‌های بسته‌بندی LED است، مانند دیود نصب شده روی سطح SMD و…

بهره نوری

COB ها معمولا به شکل دایره ای تولید می شوند و قابلیت پخش نور را دارند. به طور مثال یک منبع کوچک LED می تواند تا ۲۴۹ لومن بر وات را به ازای ۲۰ میلی آمپر جریان تولید کند که نور بسیار درخشان وخیره کننده ای است در صورتی که COBها تقریبا تا ۱۶۱ لومن بر وات را به ازای ۳۵۰ میلی آمپر جریان تولید می کنند.
که این کاهش بازده به علت سایز بزرگ و جریان کشی بیشتر حاصل می گردد. در کل COB LED ها بازده نوری بیشتری نسبت به SMD LED های مشابه خود دارند و عموما COB ها برای توان های پایین تر استفاده می شوند.

 

محصولات COB شرکت پرشین نور

 

 

 

افکت نوری

LED های COB دارای تعداد دیودهای بیشتری هستند.تراشه‌های COB معمولاً دارای ۹ یا تعداد بیشتری دیود هستند.
اما یک اشکال در ال‌ای‌دی‌های COB این است که برخلاف SMD ها، از LED های COB نمی‌توان برای ایجاد لامپ با افکت تغییر رنگ استفاده کرد. برای ایجاد اثر تغییر رنگ، چندین کانال خاص برای تنظیم لازم است. به همین دلیل چراغ‌های LED COB در کاربردهای تک رنگ کارآمد هستند.

 

مزایای COB

اگر به طور خلاصه بخواهیم مزایای LED های COB را بیان کنیم، به دسته‌بندی زیر خواهیم رسید:
تراکم به دلیل کوچک بودن تراشه
یکنواختی نور
عملکرد حرارتی عالی برای افزایش عمر ال‌ای‌دی، ثبات و قابلیت اطمینان
جنبه دیگر تفاوت در استفاده از انرژی است. COB به دلیل نسبت بهتر لومن در هر وات، راندمان گرمای بهتری دارد. این ارتباط زیادی با طراحی LEDهای COB و خنک کننده لایه سرامیکی تراشه‌ها دارد.
COB بسیار قابل اعتماد هستند، اگر مدیریت گرما به درستی انجام شود.

مدیریت حرارت

هنگامی که به مدیریت حرارت فکر می کنیم، یکی از ویژگی های مهم مقاومت حرارتی است.
امروزه LED های COB از چند صد لومن تا 30000 لومن در دسترس هستند. و این به این معناست که پیشرفت در زمینه کاهش حرارت میتواند بهره های نوری بالاتری را هم ارائه دهد.

 

COB STRIP LIGHT

لاین نوری با تکنولوژی COB

 

ویژیگی های مهم COB

خیرگی نور کمتر

همانطور که می‌دانید ال ای دی‌ها به عنوان یک محصول فناوری جدید دارای بازده نوری خوب و طول عمر فوق العاده هستند. مشکل اصلی انواع led این است که در سایز کوچکی نور فوق العاده زیادی از خود منتشر می‌کنند. این باعث می‌شود که نور این آنها به نسبت منابع نوری گذشته همچون لامپ‌های فلورسنت، دارای درخشندگی بیشتری باشد. این باعث آزار بصری مخاطب می‌گردد. یک راه حل، قرار دادن ال ای دی درون یک پوشش پخش کننده نور است. ولی این پوشش باعث هدر رفت نور می‌شود.

لامپ‌های COB این مشکلات را ندارند. به این صورت که خود منبع نور در مساحت بیشتری نور تولید می‌کند و این باعث خیرگی کمتری نسبت به منابع ال ای دی دیگر می‌شود. در عین حال نیازی به پوشش خارجی نیز ندارد و این باعث جلوگیری از هدررفت نور می‌شود.

ساختار یکپارچه و ساده

استفاده از یک LED CoB می‌تواند منجر به طراحی ساده‌تر و محصول و همچنین ارائه مزایای نوری برای نور یکنواخت و اپتیک کارآمد شود.
طراحی الکتریکی ساده‌تر است زیرا LED CoB تنها به یک منبع تغذیه دو سیمه برای کل ال ای دی ها نیاز دارد.
تولید ساده تر است زیرا اگر به جای مجموعه ای از LED های بسته بندی شده از LED CoB استفاده شود، تعداد واحدهایی که باید به برد لحیم شوند کمتر خواهد بود.
از نظر نوری، طیف وسیعی از اپتیک‌ها، معمولاً بازتابنده‌ها، را می‌توان با CoBهایی با اندازه‌های مختلف برای تعیین جهت و عرض پرتو مانند لامپ نقطه‌ای یا سیلاب استفاده کرد.

رنگ یکنواخت

در نهایت، رنگ LED CoB به طور بالقوه سازگارتر است زیرا یک پوشش فسفری منفرد روی کل آرایه تراشه ها اعمال می شود، در حالی که در مجموعه ای از LED های بسته بندی شده، هر واحد LED دارای پوشش فسفری خاص خود است.تقریباً هر منبع نوری را می توان با COB LED جایگزین کرد. بنابراین توان های موجود از چند وات به تقریباً 200 وات می رسد. قوی ترین COB ها به سینک های حرارتی زیادی نیاز دارند زیرا گرمای زیادی تولید می کنند.

 

مدیریت فضا

اشغال فضای کمتر روی برد بدون سیم اتصال، اجازه می دهد تا فاصله پیکسلی کمتری داشته باشید. از طرف دیگر، هرچه گام پیکسل تنگ تر باشد، وضوح بالاتری دارد. این یکی از دلایل موفقیت COB در دنیای بسته بندی LED است. پتانسیل بهبود کیفیت تصویر، قابلیت اطمینان و بهره وری انرژی نمایشگر بسیار زیاد است.

کاربردهای متنوع:

LED COBها به دلیل اندازه کوچک و قدرت نوری بالا، در انواع مختلفی از محصولات روشنایی استفاده می‌شوند. از جمله این کاربردها می‌توان به چراغ‌های سقفی، چراغ‌های خیابانی، پروژکتورها، و حتی در صنعت خودروسازی اشاره کرد.

در مقایسه با فناوری SMD، نمایشگرهای COB LED نسبت کنتراست بالاتر، سطح صاف تر و قابلیت اطمینان بهتر را ارائه می دهند. فناوری COB LED می‌تواند منجر به روشنایی بسیار بهبود یافته و رنگ‌های سیاه عمیق‌تر شود که برای استفاده در محیط‌های داخلی که نور طبیعی زیادی وجود دارد مانند مراکز نمایشگاهی خودرو، استودیوهای معماری، بیمارستان‌ها و مکان‌هایی که نیاز به تصاویر با وضوح بالا دارند، عالی است.

 

cob use

کاربردهای LED COB

 روشنایی داخلی:

در خانه‌ها و ساختمان‌های اداری برای روشنایی عمومی و تزئینی.

روشنایی خیابانی:

استفاده در چراغ‌های خیابانی و معابر برای روشنایی شبانه.

صنعت خودروسازی:

استفاده در چراغ‌های جلو و عقب خودروها به دلیل کارایی بالا و طول عمر طولانی.

 روشنایی تجاری:

استفاده در فروشگاه‌ها، هتل‌ها و مراکز خرید برای روشنایی ویترین‌ها و نمایشگاه‌ها.

پروژکتورها:

استفاده در پروژکتورهای نوری برای روشنایی فضاهای باز و استادیوم‌ها.

 

10 تولید کننده برتر COB LED  در جهان کلیک کنید

نکات فنی

مدیریت حرارت:

یکی از چالش‌های اصلی در طراحی LED COB مدیریت حرارت تولید شده است. استفاده از بسترهای حرارتی مناسب مانند آلومینیوم یا سرامیک و همچنین خنک‌کننده‌های مناسب (مانند هیت‌سینک‌ها) از جمله راهکارهای موثر برای مدیریت حرارت هستند.

شاخص رندر رنگ (CRI):

CRI یک معیار برای سنجش کیفیت نور و توانایی آن در نمایش رنگ‌ها به صورت طبیعی است. LED COBها معمولاً دارای CRI بالایی هستند که این امر می‌تواند باعث بهبود کیفیت نور در کاربردهای مختلف شود.

دمای رنگ:

LED COBها در دماهای رنگ مختلفی تولید می‌شوند، از نور گرم (2700K) تا نور سرد (6500K). انتخاب دمای رنگ مناسب بستگی به کاربرد و محیط دارد.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *