انواع LED ها
انواع ال ای دی
به سری مقالات معرفی انواع LED خوش آمدید .
در این سری از مقالات قصد داریم انواع LED معرفی کنیم.
استفاده از انواع LED در تمامی بخش های زندگی روزمره ما بسیار رایج شده ،به همین دلیل توصیه می شود تمامی افراد که با این محصول در ارتباط هستند،با تنوع و کاربرد های این محصول آشنا شوند ،حتی توصیه می شود افرادی که در زمینه فروش این محصولات فعالیت دارند ،در مورد انواع LED اطلاعات خود را بروز کنند.
مختصری در مورد LED
LED ها نوعی دیود هستند و دیود ها مهمترین مشخصه ای که دارند ،انتشار نور هنگام عبور جریان از خود است . و یکی از مهم ترین مزایای LED ها انتشار نور مطلوب و بهینه هست که در بیشتر وسایل روشنایی ازLED ها استفاده می شود.
با توجه به کاربرد و اهمیت LED ها این منبع نوری در انواع مختلف ارائه می شود ، که عمده ترین و مهمترین تنوع در شکل و نوردهی این محصولات هست .با توجه به نوع نوردهی و شکل ظاهری متنوع کاربرد LED ها متفاوت هست .
در ادامه با انواع LED ها از نظر شکل ظاهری و نوردهی میپردازیم.
انواع LED ها از نظر شکل ظاهری و نوردهی
LEDهای معمولی یا دیپ (DIP)
پاور ال ای دی POWER LED
ال ای دی اس ام دی SMD LED
ال ای دی پاور اس ام دی SMD POWER LED
ال ای دی سی او بی COB LED
ال ای دی ام سی او بی MCOB LED
LEDهای معمولی یا دیپ (DIP)
ساده ترین نوع LED که خود شامل انواع LED کلاهی، اوال OVAL LED، مات و برایت می شود . DIPLED نوع ابتدایی این محصول است و در مقایسه با دیگر LED ها زیاد از بهره نوری خوبی برخوردار نیست ، این LED ها در حال حاضر بیشتر در موارد خاص آموزش و برد های خاص استفاده می شود.
درابتدای ظهورLED ها در بسیاری از وسایل روشنایی از DIPLED زیاد استفاده می شد .حتی در برخی از نورپردازی ها از DIPLED استفاده می شد. DIPLED ها را به عنوان قدیمی ترین و شناخته شده ترین نوع LED ها میشناسیم و حتی امروز وقتی نام LED برده می شود DIPLED در ذهن تداعی می کند.
DIPLED ها دارای دو پایه هستند که داخل یک محفظه کپسولی شفاف قرار داده شده ، شکل مدور این محفظه شفاف خود مانند یک لنز عمل میکند و به ایجاد نور بهتر کمک می کند.
با وجود آنکه LED ها در مقایسه با دیگر منابع نوری حرارت کمتر تولید می کنند ، هر چقدر دمای LED کنترل شود عملکرد و طول عمر LED ها بیشتر می شود . به همین دلیل یکی از مهمترین چالش ها کنترل دمای LED ها است ، که این مورد در وات های بالا بسیار مورد توجه است .
از آنجایی که عملکرد LED به کنترل دما وابسته است ، DIPLED بدلیل وجود لایه پلاستیک و عدم کنترل حرارت مناسب ،معمولا طول عمر پایینی دارند و در مدت زمان کوتاهی با افت نوردهی مواجه می شوند. البته در نوع های بهبود یافته DIPLED دو پایه فلزی که جهت اتصال به جریان تعبیه شده بلندتر طراحی شده و حتی در برخی موارد یه قطعه مسی به پایه ها نصب که به عنوان هیت سینک (heat sink)عمل میکند ، وتا حدودی در انتقال حرارت و کاهش دما موثر است ولی به طور کلی نمی تواند به خوبی کنترل دمایی مناسب داشته باشد.
POWER LED
POWER LED ها نوع پیشرفته ترLED ها محسوب می شوند که معایب DIPLED را حد زیادی بهبود می بخشد ، POWER LED
ها نوع LED ای هستند که در یک بدنه ی پلاستیکی اغلب از جنس pvc قرار می گیرند ، که در لایه زیرین آن میتوان از یک heat sink استفاده کرد، که جهت انتقال حرارت و عملکرد بهتر این نوع منبع نوری استفاده می شود .جنس هیت سینک در POWER LED
ها معمولا مسی است که در انتقال حرارت خیلی موثر است .
POWER LED بسیار پر نور و دارای مزیت مصرف بهینه ی انرژی در سطح قابل قبولی هستند .و معمولا POWER LED در توان های 1 تا 3 وات ارائه می شوند . و برای ایجاد نور های با توان بالا از اجتماع چند POWER LED استفاده می شود . ایده LED های 100 و 300 واتی بعد POWER LED ایجاد شد ، این ایده دنیای صنایع روشنایی را بسیار متحول کرد ، و باعث شد LED ها در صنعت روشنایی با تولید نور با بهره ی بسیار بالا و طول عمر مفید عالی به یک غول بی رغیب تبدیل شوند .
معمولا برای وات های بالا چندین POWER LED را بر روی یک برد PCB قرار می دهند ، این POWER LED ها به صورت موازی و یا سری یکدیگر متصل می شوند .
یکی از مهمترین معایب POWER LED ها نحوه ی اتصال آن ها هست که به راحتی نمیتوان در مدارات مجتمع از آنها استفاده کرده بدلیل سایز و حجم فضا و هم وجود پایه های بیرونی ،همین عیب POWER LED ها باعث طراحی LED SMD شده که این مشکل را برطرف می کند.
در قسمت دوم بلاگ معرفی انواع LED ها به معرفی LED SMD می پردازیم. جهت مطالعه ی ادامه مقاله کلیک کنید